You are here: Home

Matco Computers and Laptop

Solutii Informatice la cheie

Your Shopping Cart

Cosul DVS. este gol

Cui este indicat să-i spui care sunt parolele

Email Imprimare PDF

Cui este indicat să-i spui care sunt parolele tale de e-mail?

Nimănui, bineînţeles. Când vine vorba despre date personale, precum parole de acces la e-mail, forum-uri, reţele sociale sau diferite aplicaţii de pe computer trebuie să fim foarte atenţi în a nu dezvălui nimănui astfel de informaţii. Ştiu că, de cele mai multe ori, devine complicat să reţinem parole separate pentru fiecare cont pe care îl avem, dar şi să avem grijă ca gradul lor de complexitate să fie cât de cât decent. Totuşi, există o soluţie care poate fi de mare ajutor - Kaspersky Password Manager.

Ce face el? Păi, foarte simplu, stochează datele confidenţiale, precum coduri PIN ale cartelelor SIM, parole de login pe diferite pagini online sau în programele instalate pe computer şi te ajută la autentificare prin completarea automată a câmpului de login a programului sau site-ului vizitat. În plus, este super-securizat împotriva infractorilor cibernetici, care nu vor putea accesa informaţiile, chiar şi în situaţia în care computerul sau laptopul îţi este furat sau pierdut.

Tu, ca şi utilizator, nu trebuie decât să creezi şi să reţii o singură parolă - parola master - care te ajută să obţii acces la toate parolele stocate în Password Manager. Mai mult decât atât, soluţia Kaspersky Lab te ajută chiar să creezi parola, oferindu-ţi alternative ale diferitelor combinaţii de cifre, litere şi caractere speciale. Totuşi, dacă vrei, poţi debloca Password Manager-ul şi prin intermediul unui dispozitiv cu USB sau interfaţă Bluetooth, precum un telefon mobil. Cu ajutorul unui cod PIN special creat pentru tine, Kaspersky Password Manager poate fi deblocat automat atunci când telefonul mobil se conectează la PC, blocându-se imediat ce a fost deconectat.

Managerul de parole al Kaspersky Lab recunoaşte şi completează automat câmpurile de autentificare din formularele online, dar şi din ferestrele de autorizare din aplicaţiile Microsoft Windows. Acesta este compatibil cu browser-ele Google Chrome, Internet Explorer şi Mozilla Firefox, iar funcţia integrată anti-phishing previne introducerea datelor personale pe site-uri suspecte sau periculoase şi include o tastatură virtuală care împiedică ameninţările informatice de tip keylogger să înregistreze input-urile din tastatura computerului.

Lucrul care mie mi se pare cel mai interesant este că poţi să-ţi iei baza de date cu parole din Kaspersky Password Manager pe un stick USB şi s-o foloseşti atunci când vrei să-ţi accesezi conturile online de la un alt calculator. Poţi chiar să-ţi prinzi stick-ul USB la brelocul pentru chei, astfel vei fi sigur că porţi la tine tot timpul baza de date cu parole ce poate fi accesată numai cu parola master, ştiută doar de tine.

Periodic, este recomandat să sincronizezi baza de date cu parole de pe stick cu cea de pe computer, pentru a fi la zi cu ultimele modificări (în cazul în care ai schimbat datele de acces de la o căsuţă de mail, de exemplu).

Dar pentru ca totul să fie şi mai sigur de atât, Kaspersky Lab a lansat şi Kaspersky KryptoStorage care păstrează confidenţialitatea şi integritatea datelor de pe computer prin criptarea lor. Informaţiile pot fi citite, modificate şi şterse de utilizator numai după introducerea unei parole predefinite. Acestă metodă de protecţie este foarte eficientă, deoarece oferă un nivel superior de securitate împotriva atacurilor lansate de infractorii cibernetici, inclusiv a celor care folosesc malware special creat pentru furtul de date personale şi nu numai.

KryptoStorage securizează datele aflate în trei surse diferite - cataloage de sistem, discuri virtuale (file containers) şi partiţii logice de pe hard-disk. Criptarea şi, dacă este necesară, decriptarea partiţiilor este realizată transparent, dându-ţi posibilitatea să-ţi continui lucrul cu datele respective. De exemplu, când programul deschide un document pentru a-l citi, este automat decriptat, iar când este scris pe disc, este criptat.

O altă funcţie a Kaspersky KryptoStorage este cea de ştergere permanentă a datelor stocate pe orice dispozitiv, proces care previne compromiterea de informaţii în cazul pierderii sau aruncării sale la coş, atunci când devine nefolositor. Deci, dacă ai informaţii pe care vrei să le faci pierdute pentru totdeauna, nu trebuie decât să le ştergi cu ajutorul soluţiei Kaspersky Lab. Procedura folosită presupune suprascrierea continuă a datelor prin intermediul unei secvenţe de simboluri, făcând imposibilă restaurarea lor, oricare ar fi soft-ul sau echipamentul folosit în acest sens.

Aşadar, iată două soluţii care îţi pot fi de ajutor în multe situaţii, despre care poţi afla mai multe accesând link-urile de mai jos:

http://www.kaspersky.ro/kaspersky-password-manager
http://www.kaspersky.ro/kaspersky-kryptostorage